1e College seminar in Baarn succesvol verlopen

Nieuwe inzichten voor inspectiemethodieken

Het 90 jarig jubileum van ,,Het College” is gevierd met een druk bezocht Seminar.

banner buitenIn kasteel Groeneveld in Baarn waren naast 60 leden van Het College, ook collega’s uit België, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Luxemburg, Engeland en Ierland aanwezig.

Op donderdag 30 oktober waren op het kasteel een aantal gerenommeerde sprekers uitgenodigd die uitgebreid ingingen op het inspectiewerk in het verleden, het heden, maar vooral in de toekomst. Zo was onze inspecteur generaal Harry Paul aanwezig, journalist Marcel van Silfhout schrijver van het boek ,,Uitgebeend” over de problemen bij de NVWA,  hoofdinspecteur van C&V Henk de Groot en Prof. Dr. Frans van Knapen. Helaas was Europarlementariër Bas Eickhout wegens ziekte verhinderd, maar die houden we nog tegoed voor een andere College-meeting.

Ieder vanuit hun eigen professie gaven zij een beeld van het inspectiewerk zoals dat in de toekomst uitgevoerd gaat worden, met daarin toch veel overeenkomsten.

De dag bracht nieuwe inzichten op het gebied van inspectiewerk en was soms zelfs confronterend, maar bovenal succesvol. ,,Ik ben bijzonder tevreden over het verloop van de dag, ik had dit wel gehoopt maar niet verwacht. Bewezen is dat het bestaan van ons College zeker in deze tijd en in de toekomst van belang  zal zijn”, aldus een tevreden voorzitter Jan Homma na afloop.

lees hier meer

______________________________________________________________________________