EFEH vergadert in Amsterdam

EFEH meeting Amsterdam

meer dan 20 leden van de eurogroep van IFEH, waar Het College al langdurig een actieve rol speelt waar het gaat om food en non-food controle binnen Europa waren op 8 en 9 december 2017 te gast in het NVWA steunpunt Amsterdam.

Vertegenwoordigers van instituten en universiteiten uit de landen Ierland, Schotland en Engeland, Finland, Denemarken, Kroatie, Portugal, Estland trotseerden de sneeuw en kou om naar Amsterdam te komen en de bijeenkomst bij te wonen.

Vrijdagmiddag was het woord aan IMPEL, de vereniging van milieu medewerkers in Europa, en de zaterdag was geheel een EFEH dag, welke werd geopend door Jeffry Matakupan, teamleider Horeca/Retail namens de NVWA waarna de EFEH vergadering de open eindjes van 2017 doorliepen en het programma voor 2018 op de agenda zetten, wat weer een druk jaar lijkt te gaan worden.

met een rondvaart die in het teken van het Amsterdam light festival stond, werd het officiele deel afgesloten en kon er nog worden genoten van de zaterdagavond en de zondag die wat betreft het weer nog wat extra winterpret opleverde.

door de sneeuw en ijs waren een flink aantal collega's op maandag gedwongen in Nederland te blijven omdat hun vlucht werd geannuleerd, en een enkeling zelfs pas op woensdag weer thuis kon zijn. Gelukkig werden alle goed verzorgd en in hotels ondergebracht, maar sommige afspraken werden hierdoor gemist.

Dank aan Hans, Yvonne en Laura voor de ondersteuning bij de organisatie.

Geschreven door : Jan Homma