College nieuws

nieuws en nieuwtjes

uitwisseling NL-D 2018 in Wageningen

Met als thema "Consumentenbescherming door de NVWA" is er in 2018 ook weer een fraai programma met een combinatie van leren en ontspanning.

Met "food valley" hoofdstad Wageningen als uitgangspunt hebben Lieneke Hoonhorst, Riny Denissen, Martin Boerma, Gonneke Dijs en Peter-Paul Donkers een uitdagende agenda gemaakt.

Op de eerste dag

Lees meer ...

Bisphenol A: striktere regelgeving voor gebruik in verpakkingsmaterialen

De Europese Commissie heft nieuwe regelgeving gepubliceerd met strakkere regels omtrent het gebruik van de stof bisphenol A (ofwel BPA) in verpakkingsmaterialen en gebruiksvoorwerpen die met levensmiddelen in contact komen of kunnen komen. De huidige limiet mbt de migratie (SML) van het plastic in levensmiddelen gaat aanmerkelijk naar beneden, en

Lees meer ...

Rauw deeg of beslag eten is risicovol

oliebollenKent u dat, kinderen die buikklachten krijgen van rauw (ongebakken) beslag of deeg. Dit ligt echter meestal niet aan de hoeveelheden die ze ervan eten, of aan de aanwezige gluten, maar ligt vrijwel zeker aan het feit dat rauw, ongebakken deeg voor koekjes en brood, en beslag voor oliebollen besmet

Lees meer ...

EFEH vergadert in Amsterdam

EFEH meeting Amsterdam

meer dan 20 leden van de eurogroep van IFEH, waar Het College al langdurig een actieve rol speelt waar het gaat om food en non-food controle binnen Europa waren op 8 en 9 december 2017 te gast in het NVWA steunpunt Amsterdam.

Vertegenwoordigers van instituten en universiteiten uit de landen

Lees meer ...